Study guides

Q: What is the sum total of two halves plus three thirds plus two quarters?

Write your answer...

Submit

Related questions

Adding fractions to whole numbers: You know that they say that you can't add apples to oranges? Same principle. If you want to add one third to two, you need to convert the two to thirds. In other words, think of a pie; one whole pie is two halves or three thirds or four quarters. Therefore, two is really two three-thirds which is six thirds. That can now be added to one third. The total of adding one third to two is seven thirds. Try another way: one dollar is four quarters. How many quarters would you have if I gave you two more quarters? Six quarters or $1.50. I hope this answers your question. GreenWasabe@gmail.com

The denominator tells you, in effect, what kind of fraction you have, whether it is halves, thirds, quarters, fifths, sixths, and so forth. You can add a group of thirds to another group of thirds and then find out how many thirds you have in total, but if you try to add thirds to quarters, what do you get? Not thirds, and not quarters, but some mix of the two. What is the sum of 2 apples and 3 oranges? Five fruit. This doesn't work for numbers, however. The sum of 1/3 and 1/4 is two fractions, but that doesn't tell you anything, you want a specific number. You can get that by converting them both to twelfths. Then you have 4/12 and 3/12 which adds up to 7/12, an actual number.

Soccer (aka Football or Association football) is a game of two halves. Both halves are 45 minutes each, making the full game a total of 90 minutes.

Two halves equal: One whole. Minus one quarter from the 'one whole', equals: Three fourths If you think of it in u.s. money, two halves .50 cent pieces, equals a total of one whole dollar. If you take a quarter, 1/4 away, you have 3 quarters left. Since 4 quarters make up a whole dollar, by taking away one of the quarters, you are left with 3 quarters. In fraction terms, your left with: 3/4 Hope that answers your question :o)

Peggy had three times as many quarters as nickels. She had $1.60 in all. How many nickels and how many quarters did she have?

$1.19 is the total.

4

Two quarters Three nickels Three pennies

10 quarters and 50 pennies

Three quarters is 3*25 = 75 cents Nine nickels is 9*5 = 45 cents The total is 75+45 = 120 cents, or $1.20

That's a total of 10 quarters.

A quarter of 100 (.25 x 100) is 25. Three quarters (3 x 25) is 75 Check the answer: one quarter..........25 + three quarters...75 Total.................100

what componets make up two -thirds of your total fico score

NBA basketball Games last 48 minutes total. They have 12-minute quarters. College basketball games last 40 minutes and have 20-minute halves. High School basketball games usually last around 28 minutes, and have 7 minutes quarters on average.

Eighteen

The total amount of water on Earth is estimated as about one and a third trillion cubic kilometers (1.36 x 109 km3). Of that, the vast majority ... about 97% ... is in the oceans. If you're asking instead "how much of the Earth's surface is covered by water", it's between two thirds and three quarters: about 71%.

The total amount of water on Earth is estimated as about one and a third trillion cubic kilometers (1.36 x 109 km3). Of that, the vast majority ... about 97% ... is in the oceans. If you're asking instead "how much of the Earth's surface is covered by water", it's between two thirds and three quarters: about 71%.

15 quarters, 3 dimes

8 minutes. The NBA plays four 12 minute quarters for a total of 48 minutes. College plays two 20 minute halves for a total of 40 minutes. Overtime periods in each are 5 minutes.

3 there are 6 thirds total, in 2. If you group the thirds in groups of 2 then you will have 3 groups or 6 thirds divided by 2 = 3

There are 4 quarters in a whole and 2 quarters in a half. Therefore in 3.50 there are a total of 14 quarters.

3 (the number of thirds in one pie) times 2 (the number of total pies) equals six. There are 6 thirds in two pies.

$130.00 There are 40 quarters to a roll, which equals $10.00

There are four quarters in each unit, so 20 x 4 = 80.

3 quarters